Wandelschoenen

Wandelschoenen

Of wandelen een plezierige hobby is of niet is sterk afhankelijk van de wandelschoenen die je draagt. Draag je niet de perfecte schoenen, dan is de kans op blaren levensgroot net als dat de kans op spierpijn groter wordt. Het kiezen voor de juiste wandelschoen neem je dus het liefst heel serieus.

Modellen zijn steeds iets anders

Je hebt ze hoog, laag, ademend en wind- en waterdicht. De modellen zijn steeds net iets anders, zijn van verschillende materialen en hebben steeds een andere pasvorm. Ook het aantal merken dat wandelschoenen aanbiedt is ondertussen gigantisch. Voor je daadwerkelijk een schoen kiest, heb je dus voor jezelf al precies in je hoofd welk type schoen je wenst en in welke omstandigheden je je wandeltochten vooral maakt.

Een centimeter ruimte over in je schoen

Heb je een leuke paar schoenen gevonden, dan pas je de schoen heel goed. Daar neem je ook de tijd voor. Er zijn nog steeds mensen die denken dat het even vluchtig en los aanschieten van de schoenen al voldoende is, een totale misvatting. De ideale wandelschoen heeft een centimeter ruimte over en is zeker niet te smal. Kies je een schoen die net niet goed zit, dan kun je gaan schuiven in de schoen met blaren als logisch gevolg. Blaren kunnen ook het gevolg zijn van sokken die niet helemaal goed passen, besteed daar dus ook de nodige aandacht aan. Voor je daadwerkelijk stevige wandelingen gaat maken is het verstandig de schoenen goed in te lopen. Hoewel de materialen die gebruikt worden voor het maken van de schoen dit in feite overbodig maken, kan inlopen wel spierblessures voorkomen, met name aan de scheenbenen.

Uniseks schoen is in opmars

In opmars is behalve de uniseks wandelschoen zeker ook de Gore-Tex schoen. Deze schoenen zijn en water- en winddicht maar zorgen wel voor de goede afvoer van zweet.  Zoals gezegd speelt het terrein waar je wandelt een belangrijke rol bij de keuze die je gaat maken. De lage en soepele schoen gebruik je als je voornamelijk door bos en stad loopt. Glooiende terrein kun je het best aan met de bergwandelschoen, een schoen die ook geschikt is voor de kleine trektocht. De hoge bergschoen is stugger en heeft een grover profiel en doe je aan als je wat meer zware tochten door de bergen gaat maken. Tenslotte heb je nog schoenen die speciaal gemaakt zijn voor het hooggebergte. Deze schoenen kun je uitbreiden het stijgijzers.

Roep de hulp van een specialist in

Als je schoenen wilt gaan passen, kies dan het liefst voor het middaguur om dit te gaan doen. Dan heb je vaak al wat gelopen en zijn je voeten al iets warmer en dus dikker. Dan ook zijn je voeten het best vergelijkbaar met de situatie als je wandelt. Heb je in het gigantische aanbod geen idee welke schoen nou bij jou past, vraag dan een van de specialisten die je desgewenst ook een zooltje in de schoen aan kan raden. Op deze manier kun je alle wandelingen aan, want een goede schoen is het halve werk. Dé online specialist in wandelschoenen is sportieftilburg.nl.

Reacties zijn gesloten.