Relaxen op de Veluwe, voor de echte genieter!

Relaxen op de Veluwe, voor de echte genieter!

De Veluwe, ideaal voor een lekker weekend weg. Heerlijk tot rust komen op de heide of ontspannen in de sauna. De Veluwe is een beschermd natuurgebied met wilde dieren die alle vrijheid hebben in de afwisselende landschappen. Een eindeloze fietstocht of boswandeling om even te ontsnappen aan het drukke leventje thuis. De Veluwe biedt verschillende mogelijkheden. We zetten graag voor jou alle mogelijkheden op een rij om tot rust te komen.

Wellness is voor iedereen

Er zijn verschillende manieren om tot rust te komen. Wellness is daar één van. De Veluwe beschikt over diverse hotels die wellness aanbieden. Eén van deze hotels bevindt zich in het midden van de Veluwe aan een prachtig meer. Rust, ruimte en privacy staat centraal bij wellness. Dit gaat gepaard met een indrukwekkend uitzicht op de prachtige natuur. Wellness en natuur zijn een goede combinatie. Na een heerlijke boswandeling ga jij terug naar je hotel voor een uitgebreide massage of ga je lekker de sauna in. Je kan kiezen voor een dagje wellness of een weekend. Wel maak je je wellness-ervaring compleet met een nachtje slapen. Een extra tip is om te kijken naar serene en mediterrane rustruimtes. Er is een ruim aanbod aan hotels met verschillende wellness arrangementen. Voor ieder wat wils!  

genieten op de veluwe

Ontstress in de natuur

Uit onderzoek is al vaker gebleken dat mensen uit de stad heftiger kunnen reageren op stress dan mensen die op het platteland wonen. Dit betekend dat natuur een goed effect heeft op de mens. De Veluwe is één van de grootste natuurgebieden van Nederland en beschikt over veel bijzondere plekken waar je kunt ontspannen. De één ontspant van een dagje ‘niks’ en de ander gaat lekker op pad. De uitgestrekte heides en volgroeide bossen zijn de ideale plekken voor een mooie wandeling of fietstocht. Ga heerlijk picknicken terwijl je je bevindt tussen de bomen en de dieren. Relaxen aan de fantastische meren, neem een stoeltje mee of hangmat en lees een goed boek. Een inklapstoel kan nog wel enige ruimte innemen in je rug of fietstas. Daarentegen kan je een reishangmat gemakkelijk meenemen en ophangen, bomen zijn er genoeg natuurlijk! De zandverstuivingen op de Veluwe zijn ook zeker een bezoek waard om te ontstressen. Je kan op de Veluwe volop van de natuur genieten, alleen, met je geliefde of gezin.

Overnachten op de Veluwe

Naast de mooie natuur is er veel te doen op de Veluwe. Genoeg redenen om een nachtje of een paar dagen te verblijven. Er is een ruim aanbod aan accommodatie. Verschillende hotels, vakantiehuisjes of een chalet. Ben je meer van het kamperen? Dan zijn er genoeg leuke ideeën. Zo zijn er diverse plekken voor je caravan of camper. Als je niet in het bezit bent van een camper of caravan kan je ook een tent huren. Dit zijn vaak grote tenten voorzien van alle gemakken. De bed & breakfast accomodaties worden ook steeds populairder en kan je boeken voor een leuke prijs. Als je een wat groter budget hebt en wilt genieten van een romantische sfeer kies dan voor een overnachting in een  landhuis of kasteel. Voor verrassingen en avontuur zijn er originele accommodaties te vinden op internet. Slapen in een boomhut, tuinhuisje of boswachtershuis. Het kan allemaal. Een weekend dat je nooit zal vergeten!

Reacties zijn gesloten.