Over Arnhem

Over Arnhem

Arnhem is een bruisende stad waar altijd wat te beleven is. Houdt u van winkelen of uitgaan? Bent u graag actief bezig? Of bezoekt u liever een grote attractie, een museum of een evenement? Arnhem heeft alles in huis om uw verblijf tot een onvergetelijke gebeurtenis te maken.

Arnhem heeft een rijke en bewogen geschiedenis, die voor een deel terug te vinden is in een aantal monumentale gebouwen in de stad. Erg boeiend om te bezoeken zijn bijvoorbeeld het Maarten van Rossumhuis (ook wel Duivelshuis genoemd), de enig overgebleven stadspoort de Sabelspoort of het Presickhaeffs Huys, een middeleeuws woonhuis uit de eerste helft van de 15e eeuw. In het centrum van de stad torent boven alle drukte de Eusebiuskerk uit. In deze laatgotische kruisbasiliek bevindt zich een unieke glazen lift, die tot een hoogte van maar liefst 73 meter stijgt. Op weg naar boven is bovendien het grootste carillon van Europa te zien. Het uitzicht boven is groots. Bij helder weer is de stad Nijmegen zelfs te zien. Musis Sacrum

Korenmarkt Arnhem Kunst en cultuur zijn ruimschoots vertegenwoordigd. Zo biedt het Museum voor Moderne Kunst Arnhem niet alleen kunst, in de beeldentuin heeft de bezoeker bovendien een fraai uitzicht over de Rijn. Het Historisch Museum Arnhem in de Arnhemse binnenstad geeft een beeld van het ontstaan van Arnhem en de regio.

Het uitgaansleven in Arnhem is heel divers. Wie een avondje cultureel uit wil, kan kiezen voor de charme van een klein theater als het Posttheater of de allure van een cultuurtempel als de Stadsschouwburg. In deze laatste heeft het nationaal bekende balletgezelschap Introdans haar thuishaven. Ook nationale bekendheid geniet Het Gelders Orkest dat geregeld optreedt in concertgebouw Musis Sacrum.