Op vakantie in eigen land, saai?!

Op vakantie in eigen land, saai?!

Steeds meer Nederlanders gaan tegenwoordig op vakantie in eigen land. Nederland heeft dan ook genoeg te bieden. Er zijn meerdere mooie natuurgebieden te bezoeken waaronder de Veluwe, TV-Tas en de duinen langs het strand. Naast natuur zijn er ook meerdere pretparken te bezoeken. Opties genoeg maar hoe bereid je deze vakantie in eigen land het beste voor?

Wat veel mensen ontgaat is dat een reisverzekering ook verstandig is om af te sluiten voor een vakantie in eigen land. Afhankelijk van de gekozen dekking kan er nog veel geschaard worden onder de vergoedingen van een reisverzekering, verdiep je hier in voordat je op vakantie gaat!

Strandvakantie of stedentrip?

Allereerst is het belangrijk om te bepalen wat voor soort vakantie je zou willen vieren dit jaar. Een vakantie in eigen land is ook perfect als last minute optie. Ga je daarbij voor een strandvakantie, de natuur in of een stedentrip? Het handigste is om eerst een provincie uit te kiezen die voor jou makkelijk te bereiken is maar toch ver genoeg is voor een echt vakantiegevoel. Per provincie zijn er verschillende hoogtepunten. In Drenthe kun je bijvoorbeeld het onlangs vernieuwde Wildlands bezoeken of een kijkje nemen bij de hunebedden. Gelderland heeft  natuurlijk de prachtige Veluwe, voor een mooie fietstocht of uitgebreide lunch. En Noord- en Zuid-Holland heeft ellenlange stranden met lekkere restaurantjes. De voorpret is vaak het leukste!

Werken in de culturele sector? Bekijk deze culturele vacatures en vind werk bij jou in de buurt!

Vervoer

Vervolgens kies je je vervoer, ga je per trein (milieubewust!), pak je de auto of ga je misschien zelfs wel per fiets. Zorg in ieder geval dat je weet hoe je er komt en dat je alvast de tank vol gooit voor een autovakantie of een kaartje koopt, zo kom je niet voor verrassingen te staan. Mocht je een stedentrip maken, check even of stadscentra speciale regels hebben rondom het toelaten van auto’s, sommige steden weigeren namelijk auto’s ouder dan een bepaald bouwjaar, goed om hier rekening mee te houden.

Back up

Zorg er altijd voor dat je van je belangrijkste documenten zoals paspoort, ID kaart, pinpas en/of creditcard papieren kopieën hebt maar tegenwoordig is een digitale kopie net zo handig! Houd je meest waardevolle spullen dicht bij en laat je tas niet open staan, mocht er toch iets gestolen worden, doe aangifte! Daarbij is het belangrijk om een bewijs van aangifte te krijgen voor je doorlopende reisverzekering (tip!). Bij het afsluiten hiervan is het belangrijk om te kijken wat hier precies verzekerd is en of er een eigen risico is.

Je hebt nu alle handvatten om een heerlijke vakantie in eigen land te vieren, geniet ervan!

Reacties zijn gesloten.