Nu al klaar met de herfst? Zoek de zon op!

Nu al klaar met de herfst? Zoek de zon op!

We hebben dit jaar ontzettend veel geluk gehad met het weer. Aan de zomer leek eigenlijk geen einde te komen. Maar nu kunnen we echt wel zeggen dat het gedaan is met de zonnige dagen, de wintertijd is ingegaan. Voor sommige mensen kan dit een zware periode zijn. Niet alleen de temperaturen zijn een stuk lager, ook is het sneller donker. Een winterdepressie kan het gevolg zijn. In dit geval kan jij het wat aangenamer voor jezelf maken op een aantal manieren. Bijvoorbeeld door middel van lichttherapie. Maar als je het liefst ook even weg wilt, is het ook mogelijk om af te reizen naar een zonnige bestemming. Want in deze periode schijnt gelukkig in een aantal andere landen de zon nog wel volop. Op naar je dosis vitamine D!

Op naar een tropisch eiland

Het kost wel wat en je moet er minstens een dag reistijd voor uittrekken, maar dan krijg je er wel heel wat voor terug. Want hoe heerlijk zou het zijn om het gure weer te ontvluchten en een tijdje door te brengen op een tropisch eiland? Denk hierbij aan Kaapverdië, Curaçao of de Canarische eilanden. Kijk in geval wel altijd of er sprake is van een regenseizoen en wanneer deze is afgelopen. Het zou zonde zijn als je een dure reis boekt en dan alsnog middenin naar weer zit.

Kerst vieren in je korte broek

Je hoort het misschien niet heel vaak, maar ook Turkije is een prima land om te overwinteren. Verwacht tijdens de winter niet hele hoge temperaturen, maar in deze periode is het wel minstens 15 graden. Als je zou willen kan je hier in principe nog kerst vieren in je korte broek. Vanaf januari is er echter wel meer kans op neerslag. De meest geliefde bestemmingen tijdens de wintermaanden zijn Alanya en Antalya. Heel lang in het vliegtuig zitten hoef je niet, vanaf Schiphol is het ongeveer vier uur vliegen. Ga je naar Turkije? Zet dan ook het aanvragen van een Turks visum op je to-dolijst. Dit heb je namelijk nodig om langs de douane te komen. Ook als je voor een aantal dagen dit land bezoekt. Het aanvragen van dit visum kan heel eenvoudig online.

Geniet van het Spaanse leven

Spanje is een van de meeste geliefde bestemmingen om te overwinteren. En dat is niet voor niets. Het is niet ver reizen, het is vanaf Schiphol gemiddeld 2 uur vliegen. Dus veel tijd ben je daar niet aan kwijt. Verder geniet je op de meeste plekken in Spanje ook tijdens de wintermaanden van zonnige temperaturen. En het Spaanse leven zal je helpen om weer helemaal op te laden. Hier draait namelijk alles om genieten van wat de dag je brengt.

Reacties zijn gesloten.