Mooiste plekken om te wonen in Gelderland

Mooiste plekken om te wonen in Gelderland

Nederland is een zeer divers land en doordat het een relatief klein land is, is het gemakkelijk om een plek te kiezen die helemaal bij jou past. Gelderland is voor vele mensen een mooie plek om te wonen. Dat komt voornamelijk door de prachtige Veluwe en natuurlijk de Achterhoek. Hieronder geven we diverse plekken in Gelderland die dit een prachtige provincie maken om te wonen.

Achterhoek en Veluwe

Gelderland is de een na grootste provincie van Nederland, na Friesland. Noord-Brabant is ietsjes kleiner dan Gelderland. Deze grootte betekent ook dat je veel mogelijkheden aan verschillende plekken hebt om te wonen.

De Veluwe en de Achterhoek nemen al een groot deel van de provincie in en uit onderzoek van de Universiteit van Utrecht en de Rabobank is gebleken dat mensen die hier wonen het op verschillende vlakken beter hebben dan in veel andere plekken van de provincie. De Achterhoek staat zelfs in de top 10 van beste plekken om Nederland om te wonen. Zo wordt geconcludeerd in het onderzoek naar Brede Welvaart.

Dit is ook niet heel vreemd, want er wordt o.a. vergeleken met plaatsen, zoals de steden in de Randstad. Dit zijn plaatsen waar de huizenprijzen het hardst stijgen, maar men minder woonruimte heeft en niet de prachtige natuur, zoals op de Veluwe.

Steden om te wonen in Gelderland

Gelderland kent ook een diversiteit aan steden om te wonen. Zo kun je een huis zoeken in het zuiden van Gelderland in Nijmegen en omgeving waar je dichtbij het gezellige Brabant woont, maar tegelijkertijd ook in Gelderland en ook nog eens dichtbij de grens met Duitsland. Arnhem is de hoofdstad van Gelderland en ook een gewilde stad voor een divers publiek om te wonen. Wie centraal in Nederland wil wonen, maar toch in Gelderland wil blijven om van de Veluwe en de rest van de natuur te genieten kiest voor plaatsen aan de grens met Utrecht, zoals Barneveld, Ede of Wageningen. Vergeet tot slot niet om steden als Apeldoorn, Zutphen of Doetinchem te overwegen.

Reacties zijn gesloten.