Koffer inpakken? Benut alle ruimte!

Koffer inpakken? Benut alle ruimte!

Je koffer zo efficiënt mogelijk inpakken kan je eigenlijk zien als een soort puzzel. Je wilt er zeker van zijn dat je alle benodigdheden mee kan nemen voor je reis, en dan het liefst ook nog via de handbagage. Dat kan je uiteindelijk een hoop kosten schelen. Online zijn er genoeg tips te vinden om je koffer zo efficiënt mogelijk in te pakken. Maar wist je ook dat er nog een aantal andere manieren zijn om de ruimte in je koffie optimaal te benutten?

Niet vouwen, maar rollen

Veel mensen leggen de kleding gevouwen in de koffer, maar het is toch het beste om al je kledingstukken op te rollen. Op deze manier houd je niet alleen veel meer ruimte over in de koffer zelf, maar heb je ook meer mogelijkheid om loze ruimte te benutten. Dan zal je zien dat er opeens genoeg ruimte is om toch nog dat ene leuke shirt mee te nemen op vakantie. Maak je niet al te veel zorgen over kreukels in de kleding. Als je eenmaal op je bestemming bent aangekomen, kan je de kleding altijd even uithangen.

Wees creatief, gebruik alle ruimte

De kleding oprollen is dus al een manier om de ruimte optimaal te benutten, maar daarnaast zijn er nog een aantal opties die je niet zomaar ziet. Want kijk bijvoorbeeld eens naar de schoenen. Deze leg je waarschijnlijk in elkaar gehaakt in de koffer, maar in de schoen zelf kan je natuurlijk ook nog een aantal dingen kwijt. Dit kunnen kledingstukken zijn, maar ook sieraden of medicijnen. Heb je ondanks dit alsnog iets te weinig ruimte in de koffer? Of zit de koffer over het maximale gewicht? Haal er dan wat kleding uit en trek dit aan voor tijdens je reis.

Zoek naar de kleinste verpakkingen

Voor je reis heb je nooit een grote fles shampoo of douchegel nodig. In het hotel staan altijd wel wat verzorgingsproducten die je gratis mag gebruiken of je kunt op je bestemming wat kopen. Wil je toch het liefst je eigen producten gebruiken? Neem dan een kleine verpakking mee. Dit kan je gewoon vinden bij de drogist en zelfs in veel supermarkten. Wat dat betreft is het heel prettig dat fabrikanten tegenwoordig vaak rekening houden met de grootte van het product, zodat je altijd een variant hebt die mee op reis kan. Zo heb je een zeer compacte reishangmat, pocketedities van boeken en gezelschapsspellen.

Reacties zijn gesloten.