Hoe maak je de keuze voor jouw ideale elektrische fiets

Hoe maak je de keuze voor jouw ideale elektrische fiets

Wanneer je erop uittrekt in de natuur kan je op en fiets ontspannend genieten van al het mooit dat de omgeving te bieden heeft. Toch kan het soms zijn dat de fietstochtjes wat lastiger worden, een elektrische fiets kan daarin de ideale uitkomst zijn. In deze blog gaan we je wat meer vertellen over waar je op moet letten bij het kiezen van een elektrische fiets. 

Waar start de zoektocht?

Het is goed om als eerste na te denken over de toepassing van de fiets, fiets je bijvoorbeeld alleen in de stad of ga je ook flink de natuur in waar vaker last is van veel tegenwind? Deze factor is al keuze bepalend of je voor een elektrische transportfiets gaat of een elektrische hybride fiets. 

Welke actieradius wil je?

De actieradius houdt in hoeveel kilometer de fiets kan fietsen met een opgeladen accu. Per fiets wordt dit aantal aangegeven in de meest ideale omstandigheden, heuvels, wind en bandenspanning bepalen uiteindelijk het daadwerkelijke aantal. Wanneer je steeds korte ritjes maakt is een kleinere actieradius beter, wanneer je vaak lange ritten gaat maken is een hogere actieradius nodig. 

Wat voor motor vind je fijn?

De motor voor een elektrische fiets kan op verschillende plekken zitten, denk aan de middenmotor. Achterwiel- of voorwielmotor. Elk motortype heeft zo zijn eigen eigenschappen en dus ook voor- en nadelen. 

Bedenk wat voor remmen je veilig vindt

Door de motor op de elektrische fiets ga je al snel sneller dan met je gewone fiets, daarom is het belangrijk dat je tijdig kan remmen. Er bestaan verschillende soorten remmen; hydraulische en mechanische remmen, V-brakes en rollerbrakes. Het is goed om daar wat verder in te verdiepen omdat uiteindelijk per persoon anders is wat als fijn wordt ervaren. 

Met de juiste keuze voor een elektrische fiets kan je in ieder geval lekker gaan genieten van al het moois dat Nederland heeft te bieden. Je hoeft je niet snel te vervelen want het fietspadennetwerk in Nederland is enorm groot!

Reacties zijn gesloten.