Help de natuur een handje

Help de natuur een handje

Dat het klimaat veranderd is geen onbekend probleem. Bedrijven en grote organisaties doen er alles aan om de verandering voor dieren en de natuur zo veel mogelijk te beperken. In de natuur wordt al windenergie opgewekt en dieren krijgen ook steeds meer ruimte om te leven. Maar veranderingen worden pas groot als iedereen een steentje bijdraagt. Maar voor veel mensen blijft het zoeken naar manieren om duurzamer te leven. Wat kun je zelf doen om hieraan bij te dragen? We willen toch allemaal nog een lange tijd van de mooie natuurgebieden in Nederland kunnen blijven genieten?

Duurzaam eten

Door je vleesgebruik drastisch te verminderen kunnen de beperkingen voor het milieu beperkt worden. Vervang vlees door biologische alternatieven. Wanneer je zelf groot vleesliefhebber bent kan je beginnen met een aantal dagen per week geen vlees meer te eten. Niet alleen vlees is een boosdoener. Ook het eten van vis en andere voedingsproducten waar producten van dieren inzitten kun je beter uit je dieet schrappen. Er zijn tegenwoordig genoeg kookboeken en online recepten te vinden die je op weg helpen naar een duurzaamdieet.

Vervoer

Nederlanders zijn over het algemeen gewend aan het pakken van de fiets. Toch gebruiken nog veel mensen de auto voor kleine afstanden. Gelukkig komen er steeds meer alternatieven die het gebruik van de auto kunnen verminderen. Een elektrische fiets is snel en zorgt ook nog eens voor extra beweging op je dag. Als het slecht weer is biedt het openbaar vervoer genoeg uitkomsten. De elektrische fiets biedt daarnaast ook mogelijkheden om de natuur op je eigen gemak te bekijken. Wanneer je auto echt onmisbaar is zou je altijd kunnen kijken voor een elektrisch alternatief. Dit kan op jaarbasis veel energie en geld besparen.

Kleding

De modewereld is tegenwoordig ingericht op snelle mode waarbij trends elkaar snel opvolgen. Dit zorgt voor een massaproductie aan nieuwe kleren en kleren die al snel voor langere tijd in de kast blijven hangen. Bedenk goed voor je op stap gaat voor nieuwe kleren of je deze ook daadwerkelijk nodig hebt. Als je toch een nieuw item nodig hebt, kijk dan eens bij een vintage- of tweedehandswinkel bij jou in de buurt. Deze hebben vaak hele mooie kleren hangen voor een fijn prijsje.

Wonen

Thuis kun je ook de nodige aanpassingen maken om de natuur een handje te helpen. Door gebruik van zonnepanelen wekken veel mensen al hun eigen zonne energie op. Ook isoleren van je huis is een belangrijke stap om je verbruik te verminderen. De warmte die je opwekt kan je zo binnenhouden waardoor minder energie nodig is om je huis warm te houden.  

Reacties zijn gesloten.