Heerlijk vertoeven op de Veluwe!

Heerlijk vertoeven op de Veluwe!

Met een grootte van 91.200 hectare natuurgebied op de Veluwe, zie je soms door de bomen het bos niet meer. Er zijn zoveel mooie wandelroutes te vinden op de Veluwe, dat het soms zelfs lastig kiezen is. Toch zijn er echt wel een aantal routes die er bovenuit springen vergeleken met de rest. Van grote zandvlakten tot bossen waar je zo in kan verdwalen. Voor iedere wandelaar is er wel wat wils! Lees hier enkele routes die elke wandelaar zeker een keer gemaakt moet hebben.

Waan jezelf in de Sahara van Kootwijkerzand

Kootwijkerzand is een super mooie zandvlakte met uitgestrekte duinen en heidevelden. Met een grootte van 700 hectare is er voor elk niveau wandelaar wel wat te vinden. Staatsbosbeheer heeft bijvoorbeeld een route van 3 kilometer uitgezet dwars door de duinen en voor de wat gevorderde wandelaar is er ook een route van 17 kilometer te bewandelen. Na het wandelen kun je jezelf nog belonen door op de tien meter hoge uitkijktoren te gaan staan voor een prachtig uitzicht over de Sahara van Nederland. 

Nationaal Park De Hoge Veluwe

5000 hectare! Je hoort het goed, met ruim 5000 hectare natuur is dit Nationale Park een paradijs voor elke wandelliefhebber. In dit gebied zijn heel veel verschillende wandelroutes te vinden. Veel mensen kiezen ervoor om het Landschappenpad te belopen. Dit is een route van 4,1 kilometer die start bij het bezoekerscentrum en mede langs het beroemde Kröller-Müller Museum komt en zelfs langs een wildobservatieplaats. Door deze route te nemen weet je in ieder geval dat je de meest bekende highlights van de Veluwe niet gemist hebt! 

Blijf gehydrateerd met een rugzak met waterzak!

Als je lekker aan het wandelen bent, vooral in de zomer, is het belangrijk dat je goed blijft drinken. Als je een rugzak bij je hebt is het vaak niet fijn dat je voor elke slok je hele rugzak tevoorschijn moet toveren. Met een rugzak met waterzak is dit verleden tijd! Via een slang kan je makkelijk tijdens het lopen blijven drinken van je waterfles in je rugzak. Ideaal voor de fanatieke wandelaar! 

Reacties zijn gesloten.