Heerlijk op vakantie met de camper

Heerlijk op vakantie met de camper

Genieten van de buitenlucht. Gaan en staan waar je maar wilt. En ook profiteren van heerlijke luxe. Dat kan allemaal met je eigen camper. Op vakantie gaan met de camper wordt dan ook steeds populairder en dat is niet zo gek. Een camper is namelijk je eigen vakantiehuis op wielen. En dat betekent de luxe van thuis, waar je maar wilt.

Onbezorgd op vakantie

Wanneer je een vakantiewoning reserveert, weet je van tevoren nooit waar je terecht komt. Door foto’s te bekijken en reviews te lezen van je voorgangers, kom je een heel eind. Toch kan de camping altijd tegenvallen. Of de vakantiewoning is erg vies, heeft harde matrassen en kan wel een renovatie gebruiken. In dat geval heb je veel geld gespendeerd aan je vakantie, maar kun je er zeker niet van genieten. Met een camper heb je dit zeker niet. Je weet immers hoe de inventaris van jouw camper eruit ziet, hoe de matrassen liggen en hoe het met het onderhoud gesteld is. Uiteraard kun je wel terecht komen op een camping waar de faciliteiten wat tegenvallen, maar dan pak je je spullen gewoon weer in en rijd je door naar een volgende camping. Ook als de omgeving wat tegenvalt, kun je gewoon weer verder gaan en een ander plekje opzoeken. Je gaat dus heerlijk onbezorgd op vakantie.

De kosten van een camper

Een nieuwe camper is vaak wat aan de dure kant. Gelukkig zijn er ook goedkope campers. Deze campers zijn vaak al een keer eerder gebruikt, maar na een grondige inspectie en eventuele herstelreparaties weer goed voor gebruik. Een tweedehands camper is dan ook aanzienlijk goedkoper in aanschaf en biedt je toch dezelfde luxe en vrijheid. Om problemen te voorkomen met je camper is het wel aan te raden deze te kopen bij een camperbedrijf met een BOVAG keurmerk. Deze bedrijven bieden je naast een uitstekende service ook een goede garantie. Voordat je de camper koopt, ondergaat hij een complete check en is hij klaar voor gebruik. Mochten er in de garantieperiode toch bepaalde problemen naar boven komen, dan zal het camperbedrijf deze voor je repareren.

Nog een paar tips

Let bij de koop van een camper altijd even op het gewicht. Heb je enkel een B-rijbewijs dan mag je namelijk alleen in campers tot 3,5 ton rijden. Zwaardere campers mag je alleen besturen met het C-rijbewijs. Ook is het verstandig op de lengte van de camper te letten. Campers tot 6 meter zijn wat meer compact en eenvoudiger te parkeren. Ook zijn deze campers makkelijker om smalle binnenwegen te begaan. Vraag dan ook even om een testrit en probeer de camper even uit.

Reacties zijn gesloten.