Heerlijk fietsen door de Veluwe

Heerlijk fietsen door de Veluwe

Voor een prachtige fietsvakantie zit je bij de Veluwe op het juiste adres. De Veluwe beschikt over duizenden kilometers aan wandelpaden en fietspaden. De paden sluiten nauw op elkaar aan en de beschikken over een duidelijke bewegwijzering. In dit blog staat de Veluwe centraal, de mooiste fietsroutes worden gedeeld met jou. Het is ook wel leuk om te weten waar je langs kan fietsen of waar naar toe? Daarom zetten we speciaal voor jou verschillende bezienswaardigheden en extra tips op een rijtje.

Fietsroutes

De Veluwe heeft verschillende fietsroutes, dat betekent dat er voor iedereen een leuke fietsroute tussenzit. Of je nou van natuur houdt of van geschiedenis. De Veluwe biedt het allemaal. De meeste fietsroutes zijn eenvoudig te starten in Garderen of Hoenderloo. We beginnen met de natuurroutes, de heideroute is daar één van. Bij deze route kan je volop genieten van de indrukwekkende heidevlaktes. Deze route is prima te doen voor het hele gezin of voor een dagje weg. De mooiste periode voor deze route is juli/augustus. In deze twee zomermaanden staat de heide volledig in bloei. De Veluwe staat ook bekend om haar ‘Nederlandse woestijn’. Dit speciale gebied krijgt dus ook zeker even de aandacht en ook kan je hier je fietsroute op baseren. Er zijn namelijk verschillende plekken met zandverstuivingen rondom Garderen en Kootwijk. Kootwijkerzand beschikt over de grootste zandverstuiving van Nederland.

Als je fan bent van het koninklijk huis of gewoon geïnteresseerd bent in de Nederlandse geschiedenis is er ook voor jou een spectaculaire fietsroute. Er zijn diverse fietsroutes die jou langs verschillende koninklijke gebouwen leidt. Met deze routes fiets je uiteraard langs het Paleis het Loo. Je kan zelfs een rondleiding krijgen in dit indrukwekkende paleis. Vergeet daarnaast niet een bezoek te brengen aan de tuinen van het paleis en het Aardhuis, dit is een jachtchalet van Koning Willem III der Nederlanden. Bij lekker weer is het heerlijk om een kijkje te nemen bij de meren van de Veluwe. Wederom kan je vanuit Garderen en Hoenderloo langs verschillende meren fietsen, onder andere het Veluwemeer en recreatieplas Zeumeren.

Bezienswaardigheden

Er is zoveel te zien en te doen rondom de Veluwe. Dit delen we graag met jou. Bezienswaardigheid nummer 1 is uiteraard het Nationaal park Veluwezoom. Het indrukwekkende natuurgebied zelf. Het park is een combinatie van natuur, kunst, geschiedenis en architectuur. Ook is Paleis het Loo een must see. Dit is dan ook het grootste landgoed van Nederland. In de tuinen van het paleis kan je prachtig wandelen. Voor de kinderen is er genoeg te doen. Zoals Julianatoren, dit is een groot familiepretpark met maar liefst 60 attracties. Kinderen met de leeftijd tussen de 2 en 14 jaar kunnen zich hier de hele dag vermaken. Dan heb je ook nog de Apenheul, erg berucht onder de kinderen. Je waant je in een prachtig bos waar je verschillende soorten apen kan bekijken. En pas op! Er lopen zelfs een paar aapjes los. Eén van de drie ingangen van het Nationaal park de Veluwe is het Kröller-Müller museum. Dit museum beschikt over een grote Van Gogh-verzameling. Het is zelfs de op een na grootste verzameling ter wereld. Wat ook zeker een bezoek waard is, is het Jachthuis Sint Hubertus. Dit is een voormalig buitenverblijf geweest van het echtpaar Kröller-Müller. Het jachtslot is een fenomenaal monument van Nederland.

Tips

Voordat jij je eigen route gaat uitstippelen voor je fiets weekend of vakantie hebben wij voor jou nog een aantal tips. Kijk van tevoren je fiets goed na. Je fiets is natuurlijk het belangrijkst en je wilt onderweg niet last hebben van mankementen. Neem een plattegrond mee of download een app zodat je altijd kan zien waar je bent. Als je in het bezit bent van een elektrische fiets is het verstandig om de accu goed op te laden voor vertrek. Bekijk van te voren een overzicht met oplaadpunten en misschien kan je nog een verzekering afsluiten voor je fiets, je weet maar nooit!

Met mooi weer moet je je goed insmeren met zonnebrand. Tijdens een mooie fietsroute verkleur je ontzettend snel. Het gevaarlijke is dat je dit vaak niet door hebt omdat er een lekker briesje staat tijdens het fietsen. Neem een lekker kleedje mee en genoeg eten en drinken. Er zijn zoveel leuke plekken te vinden voor een picknick! Aangezien we ons bevinden in Nederland is het natuurlijk nooit verkeerd om een poncho of regenjas in de tas te stoppen.

Reacties zijn gesloten.