Familieweekend brengt jullie samen

Familieweekend brengt jullie samen

Familiebanden zijn uniek. Anders dan met vrienden of collega’s, weet je dat je familie echt voor altijd is. Je kiest deze personen niet uit en je moet het er maar mee doen. Voor de rest van je leven. Dit kan soms de nodige spanningen veroorzaken, zeker in een grote familie zijn er vaak een paar groepjes die niet zo goed met elkaar op kunnen schieten. Door met z’n allen een paar dagen weg te gaan, kunnen deze groepjes weer dichter tot elkaar komen. Dit zal de banden verbeteren. Ook voor families zonder onderlinge relatieproblemen is een familieweekend heerlijk. Je hebt dan eindelijk eens tijd om echt veel tijd met elkaar door te brengen. Maar hoe organiseer je nou een uitje voor zoveel mensen?

Inventariseer wie er mee gaat

Kijk eerst eens wie er interesse heeft in een dergelijk uitje. Dit kan je eerst heel globaal doen door het idee te opperen tijdens een verjaardagsfeestje of in een online familiegroep. Vervolgens kun je een specifieke datum prikken en dan kun je nog een ronde inventariseren wie er kan. Zorg ervoor dat de geprikte datum ver in de toekomst ligt, dan heb je nog wat tijd om te plannen en zullen er meer mensen kunnen. Kijk ook hoeveel volwassenen er zijn en hoeveel kinderen. Kinderen kosten minder dan volwassenen en hier moet je in je begroting rekening mee houden.

Zoek een accommodatie

Als je eenmaal weet hoeveel mensen er (ongeveer) mee willen, kun je op zoek gaan naar een verblijfplaats. Een groot huis is eigenlijk de allerleukste optie. Online vind je vaak aanbiedingen voor groepsaccommodaties, wat jullie uiteindelijk veel geld kan schelen. Vraag aan een paar familieleden met een uitgesproken mening wat zij belangrijk vinden. Waar willen jullie heen? Hoe erg is het als meerdere gezinnen één badkamer delen? Dit zijn allemaal dingen om rekening mee te houden, maar bedenk je dan wel ook direct dat je nooit iedereen gelukkig zult maken.

Het minder leuke gedeelte: het geld

Het minst leuke gedeelte van het familieweekend is altijd de financiering van het geheel. Maak eerst een begroting voor het huis en het eten en laat iedereen zijn of haar deel naar jou overmaken. Vervolgens kun je van de pot aankopen doen. Zorg ervoor dat je dit heel erg ruim neemt, achteraf geld teruggeven is altijd makkelijk dan achteraf nog geld moeten vragen. Als jullie het niet erg vinden als iemand iets meer betaalt dan een ander, kunnen jullie ook afspreken om allemaal wat mee te nemen. Dan moet je er wel voor zorgen dat écht iedereen dat goed vindt en dat alle benodigdheden ook aangeschaft worden (je wil niet dat iedereen brood meeneemt, maar niemand beleg). Als dit eenmaal rond is kan het grote feest beginnen. Geniet ervan!

Reacties zijn gesloten.