Een onvergetelijke vakantie op de Veluwe

Een onvergetelijke vakantie op de Veluwe

Waarom ver weg op vakantie, als je ook geweldig mooi in Nederland op vakantie kunt? Een zeer populaire bestemming in ons eigen land is De Veluwe, in Gelderland. In deze blog vind je meer info over de mooist wandelroutes die je hier kunt doen. Wil je weten wat de mogelijkheden zijn qua overnachten? Op Vakanty.nl vind je mooie en goedkope vakanties in Nederland.

Wandelen op de Veluwe

De Veluwe is een gebied waar naar hartenlust kan worden gewandeld en er zijn vele routes die geschikt zijn voor zowel hobby wandelaars of beginnende wandelaars als gevorderde wandelaars. Hieronder hebben we een kort overzicht gemaakt van een aantal speciale collecties van wandelroutes die je naar de mooiste plekjes op de Veluwe brengen.

NS-wandelroutes

Er zijn op de Veluwe verschillende NS-wandelroutes die vanuit een station in de regio gestart kunnen worden. De NS-wandelroutes hebben een doorgaans een lengte van zo’n 7 tot 20 kilometer en ze zijn daarmee geschikt voor mensen die een halve of hele dag op de voet willen doorbrengen op de Veluwe. Een speciale aanrader onder de NS-wandelroutes is de wandelroute bij Veluwezoom, deze werd in 2010 door wandelaars verkozen  tot de mooiste NS-wandelroute in Nederland.

Groene Halte-routes

Het principe achter de zogenaamde Groene Halte-wandelroutes is vrij simpel, je gaat met de bus naar een bushalte en wandelt vervolgens met de routebeschrijving naar een andere bushalte. Groene Halte-wandelroutes hebben een lengte van ongeveer 10 tot 20 kilometer en ze zijn daarmee geschikt voor vrijwel alle wandelaars. Aangezien er normaal gesproken elk uur bussen in het gebied rijden is het een eenvoudige en comfortabele vorm van wandelen op de Veluwe.

Lange-afstand wandelpaden

Lange-afstand wandelpaden – LAW’s, streekpaden en themapaden – zijn zeer lange wandelpaden die normaal gesproken niet in een enkele dag kunnen worden afgelegd. De paden hoeven echter niet van begin tot eind gelopen te worden en het is altijd mogelijk om een deel van een pad te volgen en zo enkele uren of een dag te genieten van de natuur. De echte fanatieke wandelaars zouden bovendien kunnen overnachten en ervoor kiezen grote delen van een pad of zelfs een geheel lange-afstand wandelpad af te leggen.

Reacties zijn gesloten.