Een heerlijk dagje vissen met boilies

Een heerlijk dagje vissen met boilies

Velen omschrijven het als rustgevend, maar ook één zijn met de natuur en een heerlijk tijdverblijf zijn enkele uitspraken die in één adem genoemd worden met karpervissen. Lekker aan de waterkant, een beetje dagdromen, maar zeker ook je aandacht erbij want vissen is een echte sport. Nu je toch aan de kant zit met je hengel, wil je uiteraard de grootste vis vangen. Hiervoor heb je uiteraard een goede uitrusting nodig. Daarnaast is het aas ook van groot belang. Zorg dat de karpers naar jouw hengel gelokt worden en voor je het weet, heb je beet!

De visuitrusting

Het eerst wat je nodig hebt om karpers aan de haak te slaan is een hengel. Er zijn verschillende soorten hengels te koop. Ben jij een visser die zo nu en dan eens langs de waterkant gaat zitten en een hengel hiervoor aan wilt schaffen, dan zie je direct door de bomen het bos niet meer. Er zijn veel verschillende hengels te koop. Ben je van plan te gaan vissen op karpers, laat je dan vooraf goed informeren welke hengel daarvoor geschikt is. Een goede hengelsportzaak kan je uitstekend adviseren hierin.

Het aas

Naast een goede visuitrusting, is het aas ook erg belangrijk. Wanneer je op karper wilt gaan vissen, zijn karper boilies een uitstekende keuze. Deze harde bolletjes worden gemaakt van deeg en daarna gekookt. Door het koken krijgen ze een harde buitenlaag, wat ideaal voor het vissen op karper is. Het is namelijk onmogelijk voor klein witvis om hiervan te snoepen. Alleen de karpers worden zo naar je hengel getrokken. Daarnaast zijn boilies ook geschikt om een voerplek mee te creëren. Door een bepaalde plek te voorzien van voer, zal de karper deze plek sneller opmerken en hier eerder naartoe gaan om wat voer te happen. Wanneer jij hier zit te hengelen, kan dat voer uiteraard wel eens aan jouw hengel hangen en voor je het weet heb je een karper aan je lijn.

Bij het vissen op karper wordt ook vaak gebruik gemaakt van pellets of pop ups. Pellets zijn direct te gebruiken, je hoeft ze niet eerst voor te bereiden, te koken of op te lossen. De pellets lossen binnen enkele uren op in het water, wat zorgt voor een aantrekkelijk geurspoor voor de karper. Pop ups zijn ideaal om aan je hair te bevestigen. Dit aas is wat kleiner dan de boilie en blijven drijven in het water. Bij het vissen in water met zachte bodem is dit lokaas dan ook zeker goed bruikbaar.

Reacties zijn gesloten.