De ultieme manier om te genieten van de natuur

De ultieme manier om te genieten van de natuur

De Veluwe heeft een hele hoop schoonheid te bieden. De schoonheid van de natuur zit hem vaak in hele kleine dingen, die je niet gelijk ziet. Om echt van de omgeving te genieten, heb je meer tijd nodig, heb je al je zintuigen nodig. Doe je ogen dicht en geniet van alle geluiden. Haal in door je neus en neem de geur van de planten in je op. Door de tijd te nemen zie je nog meer schoonheid. Hoe geniet je nou optimaal van de natuur?

Hang je hangmat op

Je hangmat tussen twee bomen spannen, erin kruipen en genieten. Het is een van de beste manieren om de natuur in je op te nemen. De wind zal je zachtjes heen en weer wiegen. Het leven onder je mat gaat gewoon verder en je hebt prachtig zicht op de vogeltjes en bomen. Als je geen goede bomen kunt vinden om je hangmat tussen te spannen, kun je hem aan een standaard hangen. Met deze hangmatset kun je altijd genieten, waar je ook bent.

Laat je smartphone thuis

Natuurlijk wil je met je familie delen dat je een mooi hert gezien hebt of dat ene schattige bloemetje vastleggen. Maar geniet je daardoor eigenlijk zelf nog wel van het moment? Je kunt er misschien toch eens over nadenken om je telefoon thuis of in ieder geval in je broekzak te laten. Dit geeft je de kans om zelf te genieten van het moment, in plaats van bezig te zijn met het vastleggen van het moment voor een ander. Als je het echt niet laten kunt, neem dan even een snelle foto, maar vermijd een hele fotoshoot.

Treed buiten de gebaande paden

De meeste mensen blijven op de allergrootste paden en wijken hier niet van af. Hierdoor zijn deze paden vaak wat drukker en rumoeriger dan de kleinere afslagen van het bos. Je hoeft niet diep de bossen in te gaan, maar neem eens een wat kleiner paadje door het gebied. Het is zeker niet aan te raden om dit in grotere natuurgebieden te doen die je niet kent en al helemaal niet in het buitenland, maar in de bossen in Nederland kan dit vaak wel. Zo zie je net iets minder mensen en net iets meer van wat Moeder Natuur ons cadeau heeft gegeven.

Reacties zijn gesloten.