De mooiste steden voor een stedentrip in Europa

De mooiste steden voor een stedentrip in Europa

Hou je ervan om er lekker op uit te gaan en mooie steden te bezoeken? Wij hebben de mooiste steden voor een stedentrip voor je verzameld. Het zal je verbazen hoeveel prachtige locaties er zijn in Europa. De Europese steden waar Nederlanders het meest naar toe gaan, bevinden zich voornamelijk in het zuiden van Europa. Mensen zoeken graag de zon op en bezoeken daarbij ook graag een mooie stad. Stedentrips door Europa worden bovendien ook steeds populairder onder mensen uit andere landen zoals China en Amerika.

België, dicht bij huis

Niet iedereen houdt ervan om lang te reizen om een leuke stedentrip te doen. Gelukkig hoeft dat het helemaal niet! Je kan het dichter bij huis zoeken en naar België gaan. Het zal je verrassen hoeveel leuke steden er in België zijn. Vooral Antwerpen en Brugge zijn populair onder toeristen. De Belgische steden staan bekend om de bruisende horeca en de oude binnensteden waar voldoende te beleven is.

Verder weg? Parijs, Barcelona of Rome

De meest populaire steden bevinden zich nog altijd in de bekende vakantielanden, Parijs staat natuurlijk al met jaren met stip op nummer een. Het is niet al te ver weg en een prachtige historische stad. Hetzelfde kan je zeggen voor Barcelona en natuurlijk ook Rome. Met deze steden kun je een leuke zonvakantie combineren met cultuur snuiven. In sommige van deze steden kan het echter wel druk worden met het aantal toeristen. Veel mensen die anders graag naar Barcelona gingen, wijken nu uit naar andere leuke steden zoals Valencia bijvoorbeeld.

Meer populaire stedentrips

Ben je er nog niet helemaal uit of heb je de bovenstaande steden al eens bezocht? Er zijn natuurlijk nog veel meer mooie steden in Europa om te bezoeken. Als je ervoor kiest om het dicht bij huis te zoeken, dan kunnen we je bijvoorbeeld ook aanraden om een keer naar Berlijn te gaan. Deze stad ademt cultuur, het is vooral een leuke plek voor kunstliefhebbers. Ook in het oosten van Europa zijn er veel mooie steden, denk bijvoorbeeld aan Wenen en Praag.

Reacties zijn gesloten.