De meest populaire excursies op Gran Canaria

De meest populaire excursies op Gran Canaria

Zo wordt uw vakantie op Gran Canaria een groot succes – Deze activiteiten zijn het leukst voor vakantiegangers op Gran Canaria.

Als u nu uw vakantie naar Gran Canaria aan het plannen bent, heeft u ongelofelijk veel voor te bereiden. Er zijn talloze aanbiedingen van excursies op het internet. Het vraagt heel wat recherche om erachter te komen welke activiteiten echt de moeite waard zijn. Per slot van rekening wilt u kost wat kost een flop vermijden in de mooiste tijd van het jaar. Dit zijn de top vijf excursies op Gran Canaria:

Walvissen en dolfijnen kijken

Het is een absoluut ontroerende ervaring om walvissen en dolfijnen in hun natuurlijke omgeving te zien. Dankzij de enorme biodiversiteit heeft men, in de wateren rond Gran Canaria, bijna 100 procent kans om op elk moment van het jaar dolfijnen te zien. In tegenstelling tot de eerder schuwe walvissen, zijn dolfijnen erg sociaal. Ze houden ervan om te zwemmen in de golf van de boot en het lijkt wel of ze er alles aan doen om de passagiers te imponeren met hun sprongen. Met een beetje geluk kunt u zelfs een orka zien want deze worden steeds vaker op Gran Canaria gespot. Om ervoor te zorgen dat de dieren in geen enkel geval worden gestoord, stelt de regering van de Canarische Eilanden strikte voorwaarden op waaraan de rondvaartboten dienen te voldoen. Voor de gasten is deze excursie een zeer ontroerende ervaring.

Buggytours en excursies op Gran Canaria

In een buggytour staat het rijplezier natuurlijk op de voorgrond. Maar u krijgt ook een beeld van het prachtige binnenland van Gran Canaria. Bij deze tour bezoeken we de imposante bergwereld van het eiland. U rijdt door het binnenland, door S-bochten, over smalle wegen, hoog naar uitkijkpunten met sensationele vergezichten waar men geweldige foto´s kan maken! Natuurlijk gaat de tour ook off-road. De rit over onverharde wegen is echt leuk. De feedback  van deze tours is overweldigend.

Bustour naar Loro Park op Tenerife

Dit is geen doorsnee busreis, want deze tour gaat naar Loro Park op het naburige eiland Tenerife. Volgens TripAdvisor is het de beste dierentuin van Europa en nummer twee wereldwijd. Het is een exotisch park met jungle-achtige vegetatie en rondvliegende papegaaien. Tot de hoogtepunten van het park behoren het pinguïnverblijf “Planet Penguin” en het aquarium met haaientunnel. De shows met papegaaien, orka’s, dolfijnen en zeeleeuwen maken het spectaculaire aanbod compleet. De tour is vermoeiend vanwege de duur, maar het is zeker de moeite waard, omdat de deelnemers tot nu toe heel erg enthousiast waren over dit park.

Trip met een jachtschip

Een dagtocht op een elegant jacht; dat is garantie voor een puur en exclusief “yachtfeeling”. Zorgt u er echter voor dat de tour plaatsvindt in een kleine groep. U glijdt over het heldere, glinsterende water, geniet van de frisse zeelucht, zoekt dolfijnen en walvissen en laat het anker vallen in een kalme baai. Gewoon hemels! Er is voldoende tijd voor een duik in de sprankelende en heldere zee! Afhankelijk van de organisator, kunt u kiezen voor een rit met de bananenboot, genieten van watersport, tijdens het snorkelen de kleurrijke onderwaterwereld ontdekken of misschien gaan vissen! De deelnemers zeggen allemaal: “een eerste klas ervaring!”

Canyoning op Gran Canaria

Canyoning is één van de meest spectaculaire manieren om de indrukwekkende bergwereld van Gran Canaria te beleven. U daalt af in een ravijn en volgt de waterloop. Het is een combinatie van wandelen, klimmen, abseilen, springen en zwemmen – gewoonweg heel leuk! U hoeft geen getrainde “outdoor freak” te zijn. Deze tours zijn ook geschikt voor beginners. U mag echter geen hoogtevrees hebben. De benodigde uitrusting, zoals een pak, helm, harnas en karabijnhaak, is voorzien. En terwijl u zich veilig in de kloof begeeft, zult u -dankzij de professionele begeleiding – zeer snel leren. De deelnemers zijn het er duidelijk over eens: deze tour zorgt ervoor dat u méér wilt!

Reacties zijn gesloten.