De leukste dagjes uit in België

De leukste dagjes uit in België

Wil je graag een keer naar het buitenland op vakantie, maar toch niet te ver weg van huis? Ga dan eens naar België. Onze zuiderburen hebben heel wat moois te bieden, het land zit vol geschiedenis, er zijn veel mooie steden om te bezoeken en je kunt de Belgische chocolade natuurlijk niet overslaan. België is leuk wanneer je een weekendje weg gaat, maar je kunt je ook zeker voor een langere tijd vermaken. Wij hebben drie leuke tips voor je op een rij gezet.

Duik in de geschiedenis van België

Als je geïnteresseerd bent in geschiedenis is België erg leuk om te bezoeken. Er zijn veel mooie musea en op veel plekken kun je nog resten van de oorlog bekijken. Bezoek bijvoorbeeld eens het Bayernwald, hier kun je de loopgraven van de Eerste Wereldoorlog bekijken. Ook leuk om een keer te bezoeken is het Historium in Brugge. In dit museum leer je België kennen tijdens de Gouden Eeuw. Uiteraard zijn er nog veel meer interessante plekken in België waar je nog meer over de geschiedenis kunt leren.

Proef het heerlijke eten

België is wereldwijd bekend voor haar heerlijke eten en drinken. Iedereen kent de dikke Vlaamse frieten, de heerlijke Belgische wafels, de fantastische chocolade en het Belgische speciaalbier. Tijdens je bezoek aan België moet je deze dingen zeker eens proberen. Hier kun je een echt uitje van maken, bezoek een bierbrouwerij en proef daar een heerlijk biertje. Of bezoek een chocolatier en verwen jezelf met de heerlijkste chocolade.

Bezoek een grote stad

De grote steden van België zijn zeker een bezoek waard. Boek een hotel in Gent en laat je na een dag vol activiteiten lekker verwennen. Ook Brugge is zeker een bezoek waard. Het historisch stadscentrum en drie andere plekken in Brugge zijn erkent als werelderfgoed. Dat wil je toch niet missen? Uiteraard is de hoofdstad Brussel ook een bezoek waard, hier kun je gezellig winkelen, het Atomium bekijken en er zijn verschillende musea te bezoeken.

Reacties zijn gesloten.