Culinair genieten op de Veluwe

Culinair genieten op de Veluwe

Wanneer je een dagje weg bent geweest op de Veluwe, kan je dat natuurlijk het beste afsluiten bij een lekker restaurant in de buurt. Ook wanneer je niet per se een uitstapje hebt gemaakt, maar gewoon zin hebt in een lekkere maaltijd, is uit eten op de Veluwe een goed idee. Wil je weten waar je het best terecht kunt? Lees dan snel verder!

Een dagje shoppen afsluiten op het terras

Op de Veluwe zijn er verschillende steden, waar je naar hartenlust kunt winkelen. En hoe sluit je een dagje shoppen nou beter af dan heerlijk op een terras een hapje eten? Gelukkig vind je in Arnhem zowel voldoende leuke winkels als terrasjes.

Je kan kiezen voor een restaurant van een keten, maar kies ook eens voor een leuk plaatselijk restaurantje. Er is genoeg keuze uit verschillende keukens, iedereen vindt hier wel iets naar zijn smaak.

Ontdek (culinair) Elburg en omgeving

Een vissersplaatsje is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij de Veluwe, maar Elburg is toch echt een vissersdorpje en een echt Veluwse stad. Dit oude stadje neemt je mee terug in de tijd.

De oude Vischpoort die toegang geeft tot de stad is nog bewaard gebleven, evenals een groot deel van de stadsmuren. Maak een wandeling over de wallen rondom de gracht en sluit je dag af bij restaurant Achter de Poorte.

Dit familierestaurant met een Frans Mediterraanse keuken is letterlijk gevestigd ‘Achter de Poorte’. Het bevindt zich namelijk naast de oude Vischpoort en bij de stadsmuren.

Fietsen en dineren

De Veluwe staat ook bekend om de vele fietspaden door de mooie natuur. In de zomer worden er op verschillende plekken zogeheten Happen & Trappen evenementen georganiseerd. Er wordt een fietstocht voor je uitgezet langs mooie natuur en lekkere restaurants. Op de Veluwe zijn er verschillende Happen & Trappen routes.

De routes hebben ook verschillende lengtes. De meeste van deze routes zijn rond de 40 á 50 kilometer, maar er zijn ook wat kortere. Vaak bezoek je 4 of 5 restaurants, waar je een gerecht proeft.

Aan het einde van de rit ben je moe, voldaan en heb je al een lekkere maaltijd op!

Reacties zijn gesloten.