7 heerlijke restaurants op de Veluwe

7 heerlijke restaurants op de Veluwe

In de Veluwe staat het leven in volle bloei. Je kunt hier eindeloos wandelen en fietsen. De Veluwe is ook een bijzonder land voor iedereen die voor het eerst van zichzelf wil genieten. 10 Heerlijke restaurants op de Veluwe!

Waar ligt de Veluwe?

De Veluwe is een uniek natuurgebied in Nederland, gelegen in de provincie Gelderland. Het gebied bestaat uit bossen, heidevelden, zandverstuivingen en meren. De Veluwe is een populaire bestemming voor toeristen en er zijn vele restaurants te vinden die hier gevestigd zijn.

Hoe bereik je de Veluwe?

De Veluwe is een populaire bestemming voor een dagje uit of een weekendje weg. Het is makkelijk te bereiken met de auto, bus of trein. Als je met de auto gaat, kan je parkeren bij één van de P+R locaties langs de snelweg. Er zijn verschillende restaurants op de Veluwe, dus er is voor ieder wat wils.

De 10 heerlijke restaurants op de veluwe

De Veluwe is een uniek gebied in Nederland, met een prachtige natuur. Er zijn vele restaurants die hier profiteren van het mooie uitzicht en de heerlijke ingrediënten die op de Veluwe te vinden zijn. Hieronder vind je 10 heerlijke restaurants op de Veluwe.

1. Restaurant De Eikenhof

Dit restaurant is gevestigd in een monumentaal pand uit 1640, met een prachtig uitzicht over de Veluwe. De Eikenhof staat bekend om zijn moderne twist op traditionele gerechten. Denk aan erwtensoep met gerookte paling of wildzwijnfilet met bospaddenstoelen en truffeljus.

2. Restaurant Janssen & Janssen

Janssen & Janssen is gelegen in het klooster Ter Apel, waar je geniet van rust en ruimte, terwijl je toch dichtbij de stad bent. Dit restaurant serveert internationale gerechten met producten van lokale boeren en producenten. Denk aan Rundvlees Stroganoff of Vegetarische  pasta carbonara.

3. Restaurant De Hoefslag

Dit restaurant is gevestigd in een voormalige boerderij en heeft een authentieke sfeer. De Hoefslag serveert streekgebonden gerechten met ingrediënten van lokale boeren en producenten. Denk aan erwtensoep met worst of wildzwijnfilet met bospaddenstoelen en truffeljus.

4. Restaurant Het Bosch

Het Bosch ligt in het bos, waardoor je heerlijk kunt ontspannen tijdens je maaltijd. Dit restaurant serveert moderne gerechten met producten van lokale boeren en producenten. 

5. Restaurant ‘t Veluws Hof

‘t Veluws Hof ligt in een monumentaal pand uit de 17e eeuw en biedt een uniek  uitzicht over de Veluwe. Dit restaurant serveert traditionele gerechten met een moderne twist. Denk aan erwtensoep met gerookte paling of wildzwijnfilet met bospaddenstoelen en truffeljus.

6. Restaurant De Zwaan

Dit restaurant is gevestigd in een voormalige boerderij en heeft een sfeervolle en rustieke ambiance. De Zwaan serveert streekgebonden gerechten met ingrediënten van lokale boeren en producenten. Denk aan erwtensoep met worst of wildzwijnfilet met bospaddenstoelen en truffeljus.

7. Achter de Poorte

Gelegen aan de randmeren ligt Elburg. Eén van Nederlands meest bezienswaardige oude stadjes. De gezellige Hanzestad heeft een grote monumenten dichtheid, sfeervolle haven en diverse musea. Elburg is dè perfecte plek voor watersportliefhebbers, fietsers en wandelaars. Combineer uw bezoek aan Elburg met een etentje. Bij mooi weer is ons terras geopend. Ons restaurant in Elburg bevindt zich in de sfeervolle Noorderwalstraat met de stadsmuur en de bekende Vischpoort.

Reacties zijn gesloten.